Vet aquí un dels pastissos amb més èxit entre els meus convidats. Podeu preparar-lo en la versió més simple, sense cobertura ( que és més fàcil i amb menys calories, clar) ; o amb la cobertura, que sempre queda més vistós i també més saborós per als més llépols.
Una altra opció és preparar la recepta base ( que es pot congelar i no perd qualitat), dividir-la en racions en ser cuita i decorar-les de forma individual amb la cobertura.
Aquí teniu la recepta que faig servir:Una altra opció és preparar la recepta base ( que es pot congelar i no perd qualitat), dividir-la en racions en ser cuita i decorar-les de forma individual amb la cobertura.
Ingredients del pastís:
.200 grs. de xocolata Nestlé Postres dissolta en mig tassó de llet.
.220 grs. de mantega.
.200 grs. de sucre.
.350 grs. de nous pelades i picades (no gaire fines).
.4 ous sencers (blanc i vermell).
.1/2 sobre de llevat Royal.
.100 grs. de farina.
Ingredients de la cobertura:
.200 grs. de xocolata Nestlé Postres.
.200 grs. de nata líquida.
.100 grs. de mantega.
.Algunes nous senceres per decorar.
Preparació:
Bateu els ous amb el sucre, afegiu la mantega fosa (no ha de bullir mai) i la xocolata dissolta en la llet (ha de ser tèbia, si fos massa calenta esperau que refredi un poc). Remenau amb una cullera de fusta o batedora manual. Incorporau les nous picades. Mesclau la farina amb el llevat i feis-la caure en forma de pluja damunt la preparació anterior. Remenau fins que vegeu que la pasta és homogènia.
Untau un motlle baix quadrat o rectangular amb mantega i empolvorau-lo amb farina.
Enceneu el forn a 180º i en arribar a aquesta temperatura, enfornau el pastís. El temps de cocció oscil.la entre els 20 i els 40 minuts. Per comprovar si és cuit, punxau el centre amb un escuradents. Ha de sortir-ne eixut.
Quan sigui cuit, retirau-lo del forn i deixau-lo refredar completament.
Destmotllau-lo amb molta cura.
Fins aquí la versió senzilla. Ara, si voleu que us quedi com a la fotografia, disposau-vos a preparar la cobertura i decorar-lo com us indicaré tot seguit.
Agafau la xocolata de la cobertura, dividiu-la en trossos amb les mans, mesclau-la amb la mantega a trossets i la nata líquida i ficau la mescla al microones (o al bany Maria) fins que es desfacin la xocolata i la mantega. Anau amb compte amb el temps si feis servir el microones, perquè si arriba a bullir, s'espatlla la preparació. És millor programar un temps reduït ,anar comprovant el punt i afegint més temps si és necessari. Remenau bé fins que quedi una mescla homogènia i brillant.
Ara heu de deixar que la preparació es refredi, remenant de tant en tant, fins que adquireixi una consistència que permeti manejar-la. Perquè m'entengueu, el moment en què està a punt per decorar el brownie és quan ha adquirit una espessor semblant a la Nocilla a l'estiu.
Agafau una espàtula (o un ganivet que no tengui serra) i untau tota la superfície i els costats del pastís amb una capa generosa de cobertura. Decorau amb les nous senceres.
Si l'heu de guardar molts dies, ficau-lo a la gelera. Però traieu-lo sempre una bona estona abans si n'heu de consumir perquè tengui la textura ideal.
PANELLETS TRADICIONALS I PANELLETS DE COCO.Agafau una espàtula (o un ganivet que no tengui serra) i untau tota la superfície i els costats del pastís amb una capa generosa de cobertura. Decorau amb les nous senceres.
Si l'heu de guardar molts dies, ficau-lo a la gelera. Però traieu-lo sempre una bona estona abans si n'heu de consumir perquè tengui la textura ideal.
Aquí teniu la recepta dels panellets tradicionals i de la varietat de coco. La base és la mateixa, com veureu.
Pasta base.
.500 grs d'ametlla crua mòlta
.100 grs. de patata (o moniato)bullida amb pell
.400 grs de sucre en pols
.1 vermell d'ou
.La pell d'una llimona ratllada.
.Per als tradicionals, a més: pinyons i 1 vermell.
.Per als de coco, a més: 120 grs de coco i sucre.
Preparació:Mesclau amb les mans tots els ingredients de la pasta base. Formau una bolla i guardau-la a la gelera durant 24 hores.
L'endemà, separau la pasta en dues parts. Preneu una part i formau bolletes per als panellets tradicionals. Arrebossau-los amb pinyons, prement amb els dits perquè hi quedin adherits. Remenau el vermell d'ou i pintau-los amb un pinzell de cuina. Enfornau-los a 180º durant uns 10-15 minuts, fins que es daurin una mica. Treis-los del forn.
Per als de coco, preneu l'altra part de la pasta, mesclau-la amb el coco fins que hi quedi ben incorporat. Formau cons i arrebossau-los amb sucre normal. Enfornau-los a la mateixa temperatura per un període similar, fins que la punteta prengui color. Treis-los del forn i deixau-los refredar.
Es poden conservar durant una bona partida de dies.
Per als de coco, preneu l'altra part de la pasta, mesclau-la amb el coco fins que hi quedi ben incorporat. Formau cons i arrebossau-los amb sucre normal. Enfornau-los a la mateixa temperatura per un període similar, fins que la punteta prengui color. Treis-los del forn i deixau-los refredar.
Es poden conservar durant una bona partida de dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada